![]() |
Konu açamaz, Mesaj yazamaz, Eklenti indiremez, Özel mesajlasamaz. Forumumuzu tam anlamıyla kullanmak için Ücretsiz Üye Olabilirsiniz. Eğer forumumuza üye iseniz şifrenizi unuttuysanız yeni şifrenizi Buradan alabilirsiniz. |
|
|
#1 |
|
Administratör
![]() Üyelik tarihi: Feb 2009
Ruh Halim:
Tecrübe Puanı: 53
Rep Puanı: 216
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() |

Nisan 1945’de Ìstanbul’da dünyaya gelen Cem Karaca Toto Karaca ve Mehmet Karaca’nin ilk çoçuğudur. Tiyatro ve Müzik ile birlikte iç içe büyüyen Cem Karaca’nin müzik ile ilk tanışması annesinin teyzesi Rosa’nın Cem Karacaya piyano notaları ve piyano nağmeleri öğretmesi ile olmuştur. 14 yaşında Ìzmir’de tatildeyken aşık olduğu kızı etkilemek için Johnny Guitar adlı şarkıyı söyleyen Cem Karaca annesi Toto Karacay’ı daha çok etkiler. Cem Karaca’nın müziğe olan yatkınlığını gören Toto Karaca oğlunun müziğe yönelmesinde büyük rol oynamıştır. gruptan ayrıldıktan sonra bir süre tiyatro ile ilgilendi. Hürriyet gazetesinin düzenlediği altın mikrofon yarışmasında ikinci olarak büyük bir başarıya imza attı. Apsalar’ı Kardaşlar grubu izledi. Kardaşlar Dadaloğlu çalışmasıyla büyük başarı elde etti. Kardaşlar grubundan ayrılan Karaca Moğollar grubu ile çalışmalarını sürdürdü. Moğollar grubunun dağılması Cem Karaca’nın Dervişan grubunu kurmasına yol açtı. Kahpe Bizans filmi için 3 parça kaydedip filmdede küçük bir rol aldı. 2000’li yıllarda şiir çalışmaları ve Barış Manço’nun grubu Kurtalan Ekspres ile sahne aldı. 8 Şubat 2004 tarihinde solunum ve kalp yetmezliği nedeniyle Cem Karaca müziğe ve hayata gozlerini yumdu. Album ve 45'liklerden bazıları... 45lìkler 1967 ![]() ![]() ![]() Emrah / Hücum / Karacaoğlan / AyşenEmrah / KaracaoğlanHudey / Vahşet / Bang Bang / Shakin' All OverÜmit Tarlaları / Anadolu Oyun Havası / Suya Giden Allı Gelin / Nasılda Geçtin?1968 ![]() Ìstanbul'u Dinliyorum / Oy Bana BanaOy Babo / Hikaye Resimdeki Gözyaşları / Şans Çocuğu1969 ![]() ![]() Ayrılık Günümüz / GılgamışBu Son Olsun / Felek Beni (Karacaoğlan III)Zeyno / Niksar![]() ![]() Dadaloğlu / KalenderEmmioğlu / O LeyliKendim Ettim Kendim Buldum / Erenler1971 ![]() ![]() ![]() ![]() Acı Doktor (Kısım 1) / Acı Doktor (Kısım 2)Kara Üzüm / Mehmet'e AğıtKara Yılan / LümüneOy Gülüm Oy / Kara SevdaTatlı Dillim / Demedim mi1972 Askaros Deresi / Üryan Geldim1973 ![]() Gel Gel / Üzüm KaldıObur Dünya / El Çek Tabib1974 ![]() Beyaz Atlı / YiğitlerNamus Belası / Gurbet1975 ![]() ![]() Beni Siz Delirttiniz / NiyaziMutlaka Yavrum / KavgaTamirci Çırağı / Nerdesin1976 Parka / Ihtarname1977 ![]() 1 Mayıs / Durduramıyacaklar Halkın Çoşkun Akan SeliniMor Perşembe / Bir Öğretmene AğıtAlbümler 1974 1975 1977 1978 ![]() ![]() ![]() TeşekkürleriyleNem KaldıParka - Yoksulluk Kader OlamazSafinaz |
|
|
|
![]() |
| Tags: cem, karaca |
| Etiketler |
| cem, karaca |
| Seçenekler | Arama |
| Stil | |
|
|